Politika 

Grad je likvidan

U prvih devet meseci ove godine Grad Kraljevo ostvario je prihod od oko dve milijarde sto dvadeset dva miliona dinara i rashod koji je manji od prihoda, tako da se u gradskoj kasi trenutno nalazi suficit od oko dve stotine pedeset osam miliona dinara.

“Grad je likvidan. Što se tiče stvaranja prihoda i plaćanja rashoda budžet funkcioniše na adekvatan način i grad Kraljevo može nesmetano da servisira svoje obaveze,” izjavio je šef odborničke grupe “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje” Vukman Rakočević.

Gradsku kasu ubuduće će puniti i taksa koju će kablovski operateri plaćati za postavljanje svojih kablova i priključaka na stubove javne rasvete. U prvoj gradskoj zoni ta taksa će umesto 3000 dinara, kako je prvobitno planirano, iznositi 2000 dinara, kao i u većini gradova i opština u okruženju, a van prve zone 1500 dinara. Tu odluku kao i izveštaj o realizaciji budžeta grada u prvih devet meseci ove godine, usvojili su odbornici na šesnaestoj Sednici Skupštine grada Kraljeva.

Na dnevnom redu sednice bile su i kadrovske promene u nadzornim odborima javnih preduzeća i ustanova i ostavka dosadašnjeg zamenika predsednika Skupštine Aleksandra Protića, zbog kako je navedeno njegovog zaposlenja u Javno komunalno preduzeće “Vodovod” Kraljevo. Opozicioni odbornici kritikovali su česte kadrovske promene u Kraljevu.

“Mi u ovih godinu ipo dana treći put menjamo zamenika predsednika Skupštine,” ističe šef odborničke grupe “Starosedeoci” Ivan Matović i podseća da smo nedavno promenili i sekretara Skupštine, Mariju Lazović, koja je takođe stalno zaposlenje dobila u kraljevačkom “Vodovodu”.

Novi zamenik predsednika Skupštine grada Kraljeva, odlukom odbornika, biće mladi inženjer energetike Vladimir Mimović.

“Jesam mlad, neiskusan sam, ali želim da radim, da se trudim, i mislim da ću vremenom vrlo dobro obavljati funkciju zamenika predsednika Skupštine. To je za mene velika čast i velika odgovornost,” ističe Mimović.

Funkciju javnog pravobranioca grada Kraljeva u naredne četiri godine obavljaće diplomirana pravnica Mila Šćepović, a funkciju direktora JKP “Čistoća” Kraljevo inženjer saobraćaja Ivica Bogojević. Ostavku na odbornički mandat podnelo je i nekoliko opozicionih odbornika u Skupštini grada.

Share

Povezani postovi