Privreda 

“TAYPA” u septembru otvara fabriku u Kraljevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Istanbulu s vlasnikom tekstilne kompanije “TAYPA” Mesudom Toprakom, koja će u Kraljevu, kako je dogovoreno, investirati 35 miliona evra u fabriku sa 2.500 radnih mesta.

“Do kraja septembra će početi da radi jedna turska kompanija u Kraljevu, i zaposliti 2.500 radnika. O tome sam razgovarao s valsnikom kompanije u Istanbulu”, rekao je Vučić koji će se sutra sastati s predsednikom Turske i s članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Vučić je u izjavi za TV Pink dodao da je dolazak turskog investitora u Kraljevo “izvanredna vest”, te da je “veoma, veoma srećan” zbog toga jer će zbog nove fabrike biti više novca za obdaništa, škole, domove zdravlja.

Vučić je i u julu, kada je prethodni put bio u Istanbulu, razgovarao s predstavnicima “Taypa grupe” i tada je bilo rečeno da je zainteresovana da u Srbiji otvori fabrike tekstila i centar za razvoj, kao i da investira u banjski turizam.

Vučić i Izetbegović sutra će u Ankari s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarati o saradnji na Balkanu i o odnosima Srba i Bošnjaka.

Kako saznajemo sa sajta turske kompanije “TAYPA”, ova kompanija proizvodi garderobu od teksasa i pored četiri fabrike u Turskoj, ima i fabriku u Egiptu i kancelarije u Velikoj Britaniji i SAD-u. Na njihovom sajtu takođe je objavljena informacija da će ove godine otvoriti fabriku u Srbiji i zaposliti 2 500 ljudi, a planiraju i da do 2019. godine u Alžiru zaposle deset hiljada ljudi.

Izvor: novimagazin.rs

Foto: taypa.com.tr

Share

Povezani postovi