Društvo Najčitanije 

Lansirni most spas za sto porodica

Inženjerijska jedinica Druge brigade kopnene vojske postavila je lansirni most na Sirčanskoj reci u naselju Sirča kod Kraljeva, na mestu gde je reka srušila most i odsekla od sveta oko sto porodica.

”Inženjerijska jedinica uspela je da realizuje zadatak i stanovništvo mesne zajednice Sirča spoji sa svetom. Jedinica je ovim pokazala spregu vojske i naroda,” istakao je komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović.

On je dodao da je jedinica spremna da, ukoliko bude potrebe, postavi još lansirnih ili pontonskih mostova i da će vojska ustupiti svoju mehanizaciju za potrebe otklanjanja mulja, stabala i drugih nanosa koje su reke ostavile za sobom.

Zamenik gradonačelnika Vukman Rakočević naglašava da će inženjeri da izađu na teren i provere stanje ostalih mostova u Kraljevu i da će najverovatnije biti potrebno da se lansirni mostovi postave na još nekoliko lokacija.

”Ja apelujem na državne organe da Kraljevu koje je najviše ugroženo poplavama pomogne iz svih raspoloživih resursa,” rekao je on.

Veliku štetu poplave su napravile i u selu Trgovište, gde su delegacija Raškog upravnog okruga i Leposavića i lekari Doma zdravlja u Kraljevu dopremili pomoć za oko 25 meštana koji su već nekoliko dana odsečeni od sveta.

 

Share

Povezani postovi