Politika 

Kraljevo ulaže u obrazovanje

Predsednik Saveta za obrazovanje Srpske napredne stranke u Kraljevu, Ivica Milinković, ističe da očekuje uspešnu školsku 2019/2020. godinu, jer je mnogo toga urađeno na infrastrukturnom opremanju osnovnih i srednjih škola u Kraljevu.

On ističe da se trenutno najobimniji radovi izvode na realizaciji projekta energetske efikasnosti Elektro-saobraćajno-tehničke škole u Kraljevu, koji je vredan sedamnaest miliona dinara, a investiciju finansiraju Ministarstvo energetike i Grad Kraljevo.

Iz budžeta grada u toku prethodne i ove školske godine, finansirana je sanacija stolarije i mokrih čvorova u O.Š. “Jovan Cvijić” u Sirči, sanacija krova na školi u Lađevcima, renoviranje podova u školi u Roćevićima, nabavljen je kotao na pelet za školu u Žiči, urađena hidrantska mreža u O. Š. “Četvrti kraljevački bataljon” i sanirane su vodovodne mreže u školama u Samailima i u Studenici.

Uvodi se internet i u školama u rubnim delovima Grada Kraljeva, a elektronski dnevnik funkcioniše u oko 50% osnovnih i srednjih škola u Kraljevu, ističe Milinković i dodaje da se u okviru projekta “Digitalnih učionica” škole opremaju projektorima i laptopovima. On navodi i projekte čija realizacija bi trebalo uskoro da počne.

“Očekuje se u narednom periodu zamena podnih obloga u osnovnoj školi u Adranima, nastavak izgradnje fiskulturne sale u školi u Žiči, uređenje kompletnog prostora sa sportskim terenima ispred Gimnazije, Ekonomske i Medicinske škole… Uskoro će biti raspisan tender za izgradnju nove školske zgrade Osnovne škole “Sveti Sava”. U toku su i završni pregovori sa Vladom Srbije o izgradnji Centra za talente na Goču, a ove godine trebao bi da se oformi i Centar za stručno usavršavanje nastavnika na Goču,” navodi Milinković.

On je pozvao roditelje kojima trebaju polovni udžbenici da sutra, 6. septembra, od 12časova, dođu sa decom na centralni gradski trg, da ponesu udžbenike koji im više ne trebaju i zamene ih za one koji su im potrebni.

Milinković na naše pitanje o razvoju školskog sporta ističe da se vodi računa i o tome, da je u prethodnih nekoliko godina renovirano nekoliko školskih sala u Kraljevu i nabavljena je oprema a renoviraju se i sportski tereni. U tom smislu posebno je značajna rekonstrukcija sportskih terena u dvorištu Gimnazije, Medicinske i Elektro-tehničke škole, kao i rekonstrukcija balon sale na Goču.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi