Kultura Najčitanije 

Iz kraljevske kuće u kraljevski grad

Princeza Katarina Karađorđević donirala je Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu sterilizator, pet kreveta za intenzivnu negu i posteljinu, u ukupnoj vrednosti 171 465 evra. Tu pomoć namenjenu Kraljevu prikupila je humanitarna organizacija iz Denvera u Koloradu.

“Princeza Katarina nam dolazi peti put u posetu. Ona je naš veliki donator i prijatelj ove kuće i Grada Kraljeva. Zahvaljujem se kraljevskoj porodici na dobročinstvu,” ističe dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice “Studenica”.

“Ja sam srećan što kao gradonačelnik Kraljeva danas sa princezom Katarinom govorim o budućim donacijama i o budućoj pomoći Kraljevu. Ona je prijatelj i našeg Doma zdravlja i naših osnovnih i srednjih škola i ja sam uveren da ćemo i u budućnosti imati ovako dobru saradnju,” dodao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Princeza Katarina je poručila da su reči davanje, pomoć, briga i ljubav, reči koje moramo negovati i u skladu sa njima živeti. Ona je rekla da je srećna što može da pomogne našem narodu i našoj zemlji.

“Naši doktori, naše medicinske sestre i svi zdravstveni radnici su ponos ove zemlje. Svojim napornim radom, svojim znanjem i borbom za svakog pacijenta, zaslužuju našu veliku zahvalnost i pomoć. Vi ste u fokusu humanitarnog rada moje fondacije i mene već 25 godina i tako će ostati i u budućnosti,” kaže princeza.

Ona je pozvala doktore i medicinske sestre da učestvuju u Konferenciji srpske medicinske dijaspore i Konferenciji medicinskih sestara i tehničara koje kraljevska porodica Karađorđević organizuje sledeće godine u hotelu Metropol u Beogradu. Rekla je i da će Karađorđevići nastaviti da traže i prikupljaju pomoć za Srbiju.

“Kada tražimo pomoć, tražimo je za pacijente, ne za nas. I u Bibliji piše “ako želite, tražite.” Ovde u Srbiji želimo ali ne tražimo. Morate da mi kažete šta vam treba da bih ja to nabavila,” ističe princeza.

Opšta bolnica “Studenica” je iskazala potrebu za ultrazvučnim aparatom za skrining dojke i savremenom opremom za kuhinju što su sledeće vredne donacije koje će kraljevska porodica donirati ovoj ustanovi, odnosno pacijentima koji se tu leče.

Share

Povezani postovi