Društvo Najčitanije 

Kraljevo dobija još jedan tržni centar i zabavni park

Trend izgradnje tržnih centara zahvatio je i Kraljevo, pa će Kraljevčani, pored TC Nest, dobiti još jedan, moderan objekat u kome će se nalaziti prodavnice inostranih a i domaćih brendova.

“Prema planu koji su češki investitori, kompanija RC INVEST, dostavili gradu, objekat će biti završen do kraja decembra, a svečano otvaranje će biti u martu mesecu, iduće godine“, rekao je Aleksandar Nestorović, direktor JP za uredjivanje gradskog zemljišta.

Ova privatna investicija u naselju Ribnica, vredna je oko 2.5 miliona evra, a osim toga što Kraljevčanima daje mogućnost da kupuju sve na jednom mestu, od velikog je značaja i za grad. Otvaranjem novih lokala, odnosno prodavnica, otvaraju se i nova radna mesta za gradjane Kraljeva, čime se smanjuje stopa nezaposlenosti, a gradski budzet će biti uvećan za oko 6.5 miliona dinara, a planirano je da se taj novac uloži u neke nove, korisne investicije.

Da je desna strana obale Ibra u gradjevinskom usponu, potvrdjuje i sam Nestorović, koji je najavio nove radove u ovom delu grada. „ RC Invest“ je prihvatio projekat da izgradi avaturističko zabavni park, na površini oko sportske dvorane.

”Na uredjenoj zelenoj površini, nalaziće se veštačke stene, zip line, trim staza, teretana na otvorenom, skejt staze, kao i deo za igru najmladjih sugradjana. Sve ove, a i ostale investicije odaju potpuno novi utisak o Kraljevu, jer se, većina toga što se gradi, nalazi na jednom od ulaza u naš grad, a složicemo se svi, da je prvi stečeni utisak jedan od onih najjačih koje steknemo. Kraljevo polako, ali sigurno, dobija svoj zasluženi sjaj u kome će moći da uživaju svi posetioci,” zaključio je on.

Autor: Emilija Pavić

Share

Povezani postovi