Društvo Najčitanije 

Svi smo bili tim

Pandemija Covid-a 19 prouzrokovala je čitav niz problema koje je Grad nastojao uvek uspešno da reši, ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji na prvom mestu izdvaja zdravstvene probleme sa kojima se suočio veliki broj Kraljevčana i njihovih porodica koje su negovale obolele.

Prema rečima gradonačelnika bilo je problema i u funkcionisanju zdravstvenog sistema ali su ih lekari u Zavodu za javno zdravlje Kraljevo, u Domu zdravlja Kraljevo i Opštoj bolnici “Studenica”, uz pomoć medicinskih sestara i tehničara, uspešno prevazišli.

Sve probleme koji su se javljali kao posledica pandemije razmatrao je i rešavao Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva koji se sastajao svakodnevno.

“Mi kao Grad smo u okviru Štaba za vanredne situacije morali da donosimo veoma važne odluke koje su se ticale primene republičkih propisa i da u saradnji sa našim javnim preduzećima radimo na dezinfekciji prostora, a u saradnji sa Crvenim krstom da pomažemo obolelima i starijim građanima koji nisu mogli da izađu iz kuća za vreme trajanja vanrednog stanja,” podseća gradonačelnik.

Grad je u toku ove godine doneo nekoliko odluka o finansijskoj pomoći građanima i privredi kako bi se ublažile posledice pandemije. Porodicama čiji član premine od korone Grad isplaćuje novčanu pomoć od 20 000 dinara. Turističke agencije koje posluju u Kraljevu dobile su jednokratnu novčanu pomoć u iznosu oko 200 000 dinara, a u saradnji sa kraljevačkim privrednicima obezbeđeni su i paketi za socijalno ugrožene građane.

“Svi zajedno smo bili dobar tim i verujem da ćemo uspešno da se izborimo sa pandemijom,” poručuje gradonačelnik Terzić koji je pored svih zdravstvenih radnika i nemedicinskog osoblja pohvalio i pripadnike Policijske uprave, Bezbednosne informativne agencije i zaposlene u javnim preduzećima.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi