Turizam 

Sajam čokolade i kafe u Kragujevcu

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu  od 24. do 26. marta biće održan Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka!

Organizatori kažu da posetioce očekuje svet slatkih strasti, da će učestvovati više proizvođača i distributera iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, uvoznici, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora, predstavnici poslastičarske industrije, prateći proizvodi kao što su čajna peciva, mleko i drugi dodaci za kafu i čaj.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka uključiće sve organizacije, institucije i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, istraživanjem, obukom, konsalting uslugama i sertifikacijom toplih napitaka i pratećih proizvoda.

Osim toga, biće organizovano i takmičenje kulinarskih majstora u radovima od čokolade, marcipana, šećera i festivalskih torti.

U okviru sajma biće održan profesionalni program za poslastičare „Chocolate Professional“, edukativne radionice za pripremu kafe „Coffee Profesional“ i predstavljanje proizvoda sponzora u modernom Biznis medija centru.

Prestižne gastronomske asocijacije poput HoReCa asocijacije Kragujevac, Bulgarian Carving Association, Asocijacije molekularne gastronomije Srbije, Asocijacije karving mastera Srbije, Asocijacije Somelijera Šumadije i Udruženja ljubitelja kafe “Kafopije”, održaće profesionalne edukacije i prezentacije, predstavljanje mobilnih aplikacija vezanih za kafu i čokoladu, praviće skulpture od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i mnoge druge zanimljivosti.

Poslednjeg dana sajma, biće održan zanimljiv kulinarski izazov – takmičenje medija na kom će predstavnici „sedme sile“ imati priliku da pokažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremi različitih deserata.

Izvor: ikragujevac.com

Share

Povezani postovi