Društvo 

Usavršavanje učitelja u oblasti bezbednosti saobraćaja

Učenike, od prvog razreda osnovne škole, treba mnogo detaljnije informisati o pravilima ponašanja u saobraćaju, stav je Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva.

Kako bi tu ideju realizovali u praksi, članovi Saveta su u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije realizovali dvodnevni seminar za učiteljice i učitelje osnovnih škola u Kraljevu na temu bezbednosti u saobraćaju.

Nakon realizovanog seminara, predsednik užeg saziva Saveta za bezbednost saobraćaja, Nenad Marković, uručio je sertifikate učiteljicama i učiteljima koji rade u osam kraljevačkih osnovnih škola. Stečena znanja oni će primeniti početkom naredne školske godine, kada počinju da uče novu generaciju prvaka.

“Nameravamo da na poligonu u Osnovnoj školi Vuk Karadžić organizujemo obuku prvaka o bezbednom učešću u saobraćaju, a zatim i obuku učenika drugog razreda. Ideja je da učitelji koji su polaznici ovih seminara budu saradnici Saveta za bezbednost saobraćaja i da stečena znanja primene ne samo u nastavi, već i praktično, na saobraćajnom poligonu,” ističe predsednik užeg saziva Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva Nenad Marković.

Seminar koji je prva grupa učitelja završila akreditovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Share

Povezani postovi