Privreda 

Kraljevčani hoće aerodrom

Rasprava koja se ovih dana vodi oko toga da li država ili grad Niš treba da bude vlasnik aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, bila je povod da gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić danas javno pozove predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da dođu u Kraljevo i kažu šta je potrebno da grad Kraljevo i država zajedno urade na izgradnji pristupnih saobraćajnica, infrastrukturnih priključaka i dogradnji poletno-sletne staze, kako bi civilni aerodrom Morava u Lađevcima konačno proradio.

“Mi ćemo kao grad učestvovati u troškovima, daćemo sve što možemo iz našeg budžeta i ako treba zadužićemo se samo da bi ovaj aerodrom proradio, a onda ćemo sve ono što smo uložili dati državi, jer država treba da upravlja ovim aerodromom. To je interes Kraljevčana,” poručuje gradonačelnik Terzić.

On je naglasio da bi zahvaljujući ovom aerodromu više turista dolazilo u Kraljevo, Vrnjačku Banju, na Goč i Kopaonik. Poljoprivrednici bi mogli da izvoze maline i šljive, a nove fabrike, koje se u Kraljevu otvaraju posle decenija industrijske stagnacije, izvozile bi svoju robu brže i lakše u inostranstvo.

Gradonačelnik Terzić ističe da Kraljevo od države traži otvaranje civilnog aerodroma Morava, i da građanima nije bitno u čijoj svojini će biti aerodrom, već da konačno počne da radi i da se njim efikasno upravlja. To je interes, ne samo grada Kraljeva, već cele centralne Srbije i Šumadije, dodaje on.

 

Share

Povezani postovi